Schrijfopdracht Casus Verbeet

Algemene Informatie

Je hebt 30 minuten de tijd voor deze schrijfopdracht: 10 minuten om de opdracht te lezen en 20 minuten om de brief te schrijven.

Situatie

Afgelopen zomer heb je een aanbouw aan jouw huis laten bouwen, waarmee jouw woonoppervlak met 16 m² vergroot. Fijn, want je hebt nu een prachtige toegang tot jouw tuin en een mooie raampartij, zodat het lekker licht is in de kamer. De aannemer die je hebt ingeschakeld heeft mooi werk geleverd. Een eenmanszaak, die erg klantgericht werkt. Op een paar kleine dingetjes na is alles prima opgeleverd: De plinten moeten nog afgelakt worden en er mist een stukje tochtstrip bij de openslaande deuren. Deze paar kleine dingetjes zijn nu toch een probleem aan het worden. Je hebt bij de oplevering, nu alweer drie maanden geleden, met de aannemer afspraken gemaakt dat hij de laatste dingetjes zou oplossen. In ruil daarvoor zou je hem de laatste 5% van de aanneemsom betalen. De aannemer is niet meer op komen dagen en je hebt er nu al een aantal keer achteraan gebeld. Iedere keer krijg je de toezegging dat hij zal komen, maar er gebeurt niets. Uiteindelijk heb je hem een brief gestuurd, waarin je hem sommeert actie te ondernemen.

Vorige week kreeg je als reactie de volgende brief:

Geachte meneer, mevrouw,

 In uw brief van vorige week, gaf u mij aan dat ik de opdracht zo snel mogelijk moest afronden. Dat gaat mij op korte termijn niet lukken. Ik zal mijn uiterste best doen om alles binnen drie maanden af te ronden. Hoewel ik weet dat dat tegen de afspraak is, zou ik u willen verzoeken toch voor die tijd de laatste termijn te betalen. Daar heb ik een aantal redenen voor; deze wil ik graag met u delen, in de hoop op uw begrip.

Mijn vrouw heeft een chronische aandoening opgelopen bij een ongeluk. Als gevolg daarvan moet ze wekelijks naar een fysiotherapeut en slikt ze pijnstillers. Veel ziektekosten die we maken moeten we voorschieten en krijgen we pas achteraf terug. Sommige ziektekosten worden maar voor een bepaald percentage of helemaal niet vergoed. Daarnaast is mijn jongste dochter twee maanden geleden gaan studeren en op kamers gegaan. We moeten haar nog wel financieel ondersteunen. Waar ik normaliter voldoende middelen heb om materialen voor te schieten, zorgen bovenstaande redenen ervoor dat dat nu niet lukt, waarvoor mijn excuses. Daarvoor heb ik dus uw laatste betaaltermijn nodig. Ik reken op uw begrip.

 

Met vriendelijke groet,

Aannemersbedrijf  H.J. Verbeet

Opdracht

Schrijf een brief aan de heer Verbeet. Let daarbij op de volgende punten:

  • Ga zoveel mogelijk (en zoveel als je zelf nodig acht) in op de argumenten van de heer Verbeet.
  • Bepaal of je wel of niet in wilt gaan op de vraag van de heer Verbeet.
  • Besteed aandacht aan een goede opbouw: inleiding, kern en slot.

Veel succes!

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.