Training

Een training helpt bij het ontwikkelen van competenties en vaardigheden.

Om goed te functioneren op je werk houd je je vakkennis op peil en ontwikkel je competenties en vaardigheden voor je effectiviteit.

 

Bekijk ons trainingsaanbod

Onze trainingen

We hebben een groot aanbod aan trainingen waar iedereen zich voor kan inschrijven. Daardoor komen deelnemers van verschillende achtergronden, leeftijden, opleidingsniveau en functie samen voor dezelfde opleidingsbehoefte. Het voordeel hiervan is dat je een kijkje in de keuken krijgt bij andere organisaties en functies en daardoor van elkaar kan leren. Wij zorgen ervoor dat jouw persoonlijke leerdoelen centraal staan en het gezamenlijke leerdoel daaraan ondersteunend is.

 • De trainingen gaan altijd door, ongeacht het aantal inschrijvingen;
 • We zorgen voor een evenwichtige kruisbestuiving tussen deelnemers door bewuste samenstelling van groepen;
 • We werken in kleine groepen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is;
 • We borgen in de training dat het geleerde ook daadwerkelijk toegepast wordt in de praktijk.

Onze aanpak

Onze trainers helpen jou op een aansprekende en coachende manier je leerdoel te bereiken. Van onze trainers mag je veel persoonlijke betrokkenheid en passie voor hun vak verwachten. Daarnaast besteden zij veel aandacht aan informeel leren (verder leren buiten de training om) en transfer van het geleerde naar de praktijk. Belemmerende overtuigingen vormen we samen om tot helpende gedachten die nodig zijn het nieuwe gedrag echt eigen te maken in de praktijk. Onderliggend aan onze aanpak is ons systemisch model voor duurzame gedragsverandering. Daarbij zijn vijf factoren sterk van invloed op het leerrendement:

 1. Kennis en vaardigheden
 2. Attitude
 3. Motivatie
 4. Zelfeffectiviteit
 5. Omgeving

Bekijk hier onze whitepaper over duurzame gedragsverandering.

Transfer naar de werkvoer

Tijdens de training helpen we je de vertaalslag te maken van het geleerde naar jouw eigen praktijk. Dit doen we onder andere door te oefenen met acteurs en met eigen ingebrachte casuïstiek. We creëren daarvoor een sfeer die veilig én uitdagend is om te oefenen met nieuw gedrag, waarbij je je grenzen telkens weer wat verder oprekt. Uit onderzoek blijkt dat we ongeveer 80% leren door ervaring (informeel leren) en 20% door gestructureerde trainings- en opleidingsprogramma’s (formeel leren). Daarom geven onze trainers praktische tools mee om te stimuleren dat je het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk gaat toepassen. We proberen ook altijd om één of enkele begeleiders uit de eigen werkomgeving te betrekken, die je helpen om je nieuwe vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Maatwerk & incompany trainingen

Graag kijken we samen met jou naar wat er nodig is voor de ontwikkeling van jouw medewerker(s), team of afdeling. We ontwikkelen veel incompany trainingen of ontwikkeltrajecten die volledig op maat gemaakt zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om als team een bestaande training uit ons trainingsaanbod te volgen. We bieden dit aan tegen een gereduceerd tarief. Het aantal deelnemers, de inhoud én de locatie van de training is flexibel.

Meer weten over onze incompany trainingen?

Stuur ons een bericht

 • Flexibel in te richten;
 • Lagere kosten per deelnemer;
 • Teamleden leren elkaar beter kennen;
 • Een goede transfer van het geleerde naar de praktijk.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.