Wanneer is teamcoaching nodig?

Als je team er niet in slaagt ‘er uit te halen wat er in zit’ of vastloopt in de samenwerking, kan begeleiding van buitenaf helpen om het (weer) effectief te laten werken. Onze ervaren teamcoaches zien snel waar en waarom je team in een impasse zit, hoe jouw team last heeft van een negatieve onderstroom, of waarom het moeite heeft haar eigen weg te vinden in een organisatieverandering. Steeds vaker zetten we teamcoaching in als onderdeel van een innovatief proces.

Hoe ziet teamcoaching eruit?

Een teamcoach van HRD Groep helpt jouw team zich te ontwikkelen, op basis van aanwezige talenten, naar de gewenste situatie. De coach vindt snel uit waar jouw team van ‘aan’ gaat en, van daaruit, wat energie kost. Door het inzicht in jezelf en elkaar te vergroten en slim gebruik te maken van jullie kwaliteiten en verschillen, leer je van elkaar en verbetert de samenwerking. Samen krijg je zicht en grip op jullie onderstroom. Op basis van nieuwe, gedragen teamafspraken maken jullie wederzijdse verwachtingen helder. Ook leer je hoe je elkaar scherp houdt op het behalen van teamresultaten, zonder dat dat ten koste gaat van de relatie.

Onze coach creëert veiligheid en structuur, zodat teamleden uit eigen beweging met elkaar in gesprek gaan, ook na de coaching. Aan de hand van interactieve opdrachten, reflectieve oefeningen en groepsgesprekken werkt de coach met methoden als Transactionele Analyse, Deep Democracy en verschillende teamrol-modellen.