Assessment

Een assessment geeft een onderbouwd inzicht in iemands persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelpotentieel

Wat is een assessment?

Een assessment is een uitgebreid psychologisch competentieonderzoek dat bestaat uit tests en opdrachten. Denk daarbij aan een persoonlijkheid- en drijfverenvragenlijst, cognitieve capaciteitentests, interviews, rollenspelen, praktijksimulaties en games. Daarbij kijken we vooral naar het talent en de ontwikkelruimte van de kandidaat en veel minder naar wat hij of zij niet kan.

Wanneer zet je een assessment in?

Een assessment zet je in als nulmeting voorafgaand aan een ontwikkeltraject, en/of om zicht te krijgen op de geschiktheid van een sollicitant of medewerker voor een specifieke rol. Een assessment kan bijvoorbeeld antwoord geven op vragen als:

 • Hoe kan een nieuwe medewerker zich het beste ontwikkelen?
 • Hoe kan een medewerker doorgroeien naar een managementpositie?
 • Wat wordt mijn volgende loopbaanstap?
 • Is deze sollicitant geschikt voor de functie?
 • Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van ons team?

 

Weten wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op via ons contactformulier of plan direct een vrijblijvend gesprek.

Daarnaast kan een assessment informatie verzamelen over thema’s in je organisatie, zoals leiderschap, integriteit, stressgevoeligheid, interne mobiliteit en wendbaarheid. Op basis van de conclusies kunnen we desgewenst een ontwikkeltraject samenstellen en uitvoeren.

 

 

Neem contact op     Plan een gesprek

Hoe ziet het proces van een assessment eruit?

Zodra we een aanvraag voor een assessment ontvangen, volgen een aantal stappen, van aanvraag tot resultaat.

Stappenplan assessment

 

Benieuwd naar hoe de informatie voor de deelnemer eruitziet die we bij de uitnodiging voor het assessment meesturen?

Proces deelnemers assessment

Typen assessments

Onze assessments

Onze assessment bestaan uit online tests en interactieve opdrachten. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de verschillende soorten assessments.

Waarom een assement bij HRD Groep volgen

 • Persoonlijke benadering en coachende opzet van een assessmentdag
 • Sterke focus op talent en ontwikkelbaarheid vanuit wetenschappelijk en systemisch perspectief
 • Evidence based instrumenten en objectieve manier van beoordelen
 • Vakbekwame psychologen met relevante (leidinggevende, professionele, commerciële, advies-,…) ervaring hebben
 • Veel kennis over ontwikkeling van mensen en teams in organisaties
 • Flexibele samenwerking met opdrachtgevers en kandidaten
 • NIP registratie, COTAN, Certificate of Excellence (beoordeling: 8.6)

Meer weten?

Meer weten over onze assessments of sparren over jouw vraag?

Stuur ons een bericht

Case van een tevreden klant

Precedent: Waterleidingbedrijf

Vraag: Vergroten van binding, betrokkenheid en effectiviteit van medewerkers, waterleidingbedrijf.

Een waterleidingbedrijf heeft door de jaren heen veel geïnvesteerd in verdere verbetering van de drinkwaterkwaliteit, de aantrekkelijkheid van de duinen en een beter en meer klantvriendelijke dienstverlening. De organisatie blijft zoeken naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur, ook om bij te kunnen dragen aan een duurzame toekomst met betrekking tot een beter beheer van de waterketen. Dit is een kennisintensieve bezigheid en het succes van de organisatie hangt sterk af van de ervaring, inzet en betrokkenheid van de medewerkers. Het is cruciaal dat elke medewerker wordt ingezet daar waar hij/zij het beste in is. Aandacht voor de ontwikkeling en mobiliteit van haar medewerkers is dus van belang om proactief en bevlogen in te kunnen spelen op verwachtingen en marktontwikkelingen.

Aanpak: 

Loopbaanmanagement: HRD Groep voert regelmatig ontwikkelassessments en loopbaanscans uit voor de medewerkers van dit bedrijf. De rapportages geven een helder beeld van kwaliteiten, talenten en valkuilen van medewerkers, vertaald in een persoonlijk ontwikkeladvies, passend binnen de mogelijkheden van het bedrijf.

Resultaat:

Deelnemers en hun leidinggevenden zijn enthousiast over de herkenbare en diepgaande adviezen in de rapportages. De adviezen bieden houvast om medewerkers efficiënt te kunnen begeleiden in hun carrière en dragen zo bij aan de binding en effectiviteit van de deelnemers.

Waarom HRD Groep?

Wij behoren tot de top 3 beste assessments bureaus van Nederland en zijn in het bezit van het certificate of excellence. Deelnemers waarderen de verregaande aandacht en zorg die wij tijdens het assessment aan hen besteden. We maken daarnaast gebruik van evidence based instrumenten en we werken uitsluitend met ervaren psychologen NIP. Onze kennis en expertise op het gebied van coaching en training vind je terug in onze persoonlijke ontwikkeladviezen waar je meteen praktisch mee aan de slag kunt.

Neem contact met ons op

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.