Assessment

Een assessment geeft een onderbouwd inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelpotentieel

Wat is een assessment?

Een assessment is een uitgebreid psychologisch competentieonderzoek dat bestaat uit tests en opdrachten. Denk daarbij aan een persoonlijkheid- en drijfverenvragenlijst, cognitieve capaciteitentests, interviews, rollenspelen, praktijksimulaties en games. Daarbij kijken we vooral naar je talent en je ontwikkelruimte en veel minder naar wat je niet kunt.

Wanneer zet je een assessment in?

Een assessment zet je in als nulmeting voorafgaand aan een ontwikkeltraject, en/of om zicht te krijgen op je geschiktheid voor een specifieke rol of functie. Een assessment kan bijvoorbeeld antwoord geven op vragen als:

  • Hoe kan een nieuwe medewerker zich het beste ontwikkelen?
  • Hoe kan ik doorgroeien naar een managementpositie?
  • Wat wordt mijn volgende loopbaanstap?
  • Is deze sollicitant geschikt voor de functie?
  • Hoe kan ik verder groeien in mijn leiderschap?

 

Daarnaast kan een assessment informatie verzamelen over thema’s in je organisatie, zoals leiderschap, integriteit, stressgevoeligheid, interne mobiliteit en wendbaarheid. Op basis van de conclusies kunnen we desgewenst een ontwikkeltraject samenstellen en uitvoeren.

Soorten assessments

Onze assessments

Onze assessment bestaan uit online tests en interactieve opdrachten. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de verschillende soorten assessments.

Waarom HRD Groep?

Wij behoren tot de top 3 beste assessments bureaus van Nederland en zijn in het bezit van het certificate of excellence. Deelnemers waarderen de verregaande aandacht en zorg die wij tijdens het assessment aan hen besteden. We maken daarnaast gebruik van evidence based instrumenten en we werken uitsluitend met ervaren psychologen NIP. Onze kennis en expertise op het gebied van coaching en training vind je terug in onze persoonlijke ontwikkeladviezen waar je meteen praktisch mee aan de slag kunt.

Voorbereiding op je assessment

Ga je binnenkort deelnemen aan een assessment? Dit kun je doen om je er goed op voor te bereiden:

  • Zorg dat je uitgerust start aan het assessment;
  • Als je spanning ervaart, maak dat dan bespreekbaar met onze assessment psycholoog;
  • Vraag altijd naar de te meten competenties, als je dat niet al wordt verteld;
  • Onthoudt dat je het nooit fout kunt doen, we zijn telkens op zoek naar de beste versie van jezelf en we helpen je daar bij;
  • Op website 123test.nl vind je gratis oefentests.

Meer weten?

Meer weten over onze assessments of sparren over jouw vraag?

Stuur ons een bericht

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.