Coachingsopleiding

Ontwikkel je coachvaardigheden en zet mensen in beweging

Kies een opleiding die bij jou past

Om tot een geslaagde ontwikkeling te komen, sluiten de trajecten van HRD Groep altijd aan op jouw persoonlijke situatie en leerdoelen. We zien grote verschillen tussen de behoeftes en ontwikkelcontexten van professionals die beter willen leren coachen. Om daarop aan te sluiten bieden we vijf verschillende coachingstrainingen -en opleidingen aan. Op die manier past je traject bij jouw unieke situatie; of je nu je collega’s beter wilt begeleiden, of wilt gaan coachen als tweede beroep.

We helpen je graag persoonlijk op weg met een vrijblijvend advies over een passend traject. Of lees gerust verder om meer te leren over onze coachingsopleidingen.

Vraag ons om advies

 

 

Onze coachingsopleidingen op een rij

Begeleidingsvaardigheden

2 trainingsdagen

Voor wie?
Je bent naast je werkzaamheden met enige regelmaat collega’s aan het begeleiden. Bijvoorbeeld als buddy van startende collega’s, mensen die intern een opleiding volgen of stagiaires.

Wat kan je ermee?
In deze training leer je structuur aan te brengen in deze taak en de verschillende gesprekken effectief te voeren, zodat degene die je begeleidt zelfstandig zijn of haar werk kan gaan doen.

Coachings- en begeleidingsvaardigheden

3 trainingsdagen

Voor wie?
Je coacht en begeleidt mensen vanuit je taak. Bijvoorbeeld als ervaren professional of als leidinggevende waarin je je coachee helpt te groeien en te ontwikkelen. Inhoudelijk, op taakgebied, maar ook in houding en gedrag.

Wat kan je ermee?
In de training coachings- en begeleidingsvaardigheden leer je hoe je dit proces structureert, opbouwt en het juiste gedrag inzet om mensen optimaal te laten groeien.

Coachen als basis

2 trainingsdagen
NOBCO EIA-certificering: Foundation

Voor wie?
Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen als HR-manager, verandermanager, teamleider, loopbaanbegeleider, studiebegeleider etc. De diversiteit aan functies en achtergronden van de deelnemers aan deze opleiding geeft extra interessant materiaal voor oefening en reflectie.

Wat kan je ermee?
De opleiding geeft je een gedegen basis om coachende gesprekken te voeren, om zo mensen te kunnen begeleiden bij hun herstel, ontwikkeling of verandering. Je kunt mensen in beweging krijgen, terwijl je de verantwoordelijkheid ervoor bij hen laat.

Coach in een dag

1 trainingsdag
NOBCO EIA-certificering: Foundation

De training ‘Coach in een dag’ lijkt erg op de training ‘Coachen als basis’. Het belangrijke verschil is dat deelnemers zelf al één of meerdere coaching cursussen hebben gevolgd, voorafgaand aan de training. Met die voorkennis en ervaring is het mogelijk om in twee dagdelen je Foundation certificering te behalen, in plaats van in twee dagen. ‘Coach in een dag’ is het ideale vervolg voor deelnemers van ‘Coachings- en begeleidingsvaardigheden’ die hun vaardigheden willen laten certificeren.

Coachen als 2e beroep

7 trainingsdagen
NOBCO EIA-certificering: Practitioner

Voor wie?
Je bent een zelfstandig coach, of je bent coach in een organisatie en wil een gedegen basis. Of je bent klaar om de volgende stap te zetten in je carrière en je wordt zelfstandig coach met een eigen praktijk. Kortom je wilt je graag verder ontwikkelen als coach.

Wat kan je ermee?
Na de opleiding kun je aan de slag vanuit het certificaat Coach Practitioner. Je hebt kennis van verschillende coachingsmodellen en hun theoretische onderbouwing, en je kunt succesvol coachtingstrajecten opbouwen en structureren in je eigen stijl met bijbehorend instrumentarium.

Coachen: van leidinggeven naar aandrijven

Naast goed kunnen luisteren is coaching een gerichte inspanning om iemand niet alleen te begrijpen, maar ook actief te begeleiden op het pad van persoonlijke of professionele groei.  Het overstijgt dus het traditionele mensgerichte leidinggeven, dat vooral focust op het begrijpen van teamleden hun behoeften. Als goede coach, weet je je coachee in de ‘ontwikkelmodus’ te zetten om concrete stappen richting groei te zetten.

Het doel is om iemand in beweging te krijgen en de goede kant op te helpen. Dit proces kan soms inhouden dat de coachee nieuwe dingen over zichzelf ontdekt. Echter, vaak gaat het erom dat ze bekende aspecten van zichzelf, die al lang bekend zijn maar nooit echt geordend, op een rijtje zetten en hieruit leren. Zo geef je hun praktische handvatten die ze kunnen gebruiken om stap voor stap vooruit te komen.

Krijg vrijblijvend advies over jouw coachopleiding

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.