Rollenspel ‘Inter Consult’

Instructie voor de kandidaat

Situatie

Je bent senior account manager bij ‘Inter Consult’ (IC) en sinds een paar maanden in dienst bij deze organisatie. Je hebt het account REAL EXPERTS internetdiensten overgenomen van een ex-collega Pieter de Koning. Je hebt REAL EXPERTS gebeld en mag op gesprek komen. REAL EXPERTS is een snelgroeiend en inmiddels wereldwijd IT bedrijf dat zich bezighoudt met het adviseren over en het implementeren van internetmogelijkheden voor bedrijven. In Nederland werken ongeveer honderd werknemers. Je hebt een afspraak gemaakt met de heer of mevrouw Smit en gaat op gesprek. Je doel is het binnenhalen van een opdracht.

Inter Consult (IC) heeft al een keer zaken gedaan met REAL EXPERTS Internetdiensten. Pieter de Koning heeft een training presentatietechnieken verzorgd voor het Management Team. De klant was hier heel tevreden over. Nu wil REAL EXPERTS een beloningsonderzoek (onderzoek naar salarissen die in de markt voor de diverse functies worden betaald) laten uitvoeren en wil weten wat IC hierin kan betekenen. Hiervoor ga je op gesprek.

Nu is het zo dat Inter Consult nog nooit eerder zo’n beloningsonderzoek heeft uitgevoerd. Je denkt wel dat de consultants van IC dit kunnen, maar zij hebben hier nog geen ervaring in. Inter Consult biedt dit product wel aan (om full service naar de klanten te kunnen zijn), maar eigenlijk ligt de kracht en de toegevoegde waarde van Inter Consult meer op het gebied van trainingen en organisatieadvies.

Omdat het een klant is met veel potentieel ben je gemotiveerd de opdracht met betrekking tot het beloningsonderzoek binnen te halen, maar eigenlijk verkoop je liever de andere diensten van Inter Consult. Je hebt het gerucht gehoord dat er bij REAL EXPERTS managementproblemen zijn. Een idee zou kunnen zijn om een tevredenheidsenquête uit te voeren om vandaar uit organisatieadvies te kunnen geven. Het tarief dat Inter Consult hanteert is € 130 per uur. Dit tarief is inclusief materiaal en voorbereiding. De kostprijs per uur is € 95 Als senior accountmanager ben je bevoegd om prijsafspraken te maken.

Om een beloningsonderzoek uit te voeren heb je minstens drie maanden doorlooptijd nodig. Je bent gedurende die drie maanden niet continu aan de opdracht bezig, maar je hebt die tijd nodig om de nodige informatie op te vragen. Ook moet je natuurlijk rekening houden met jouw eigen planning en die van je collega’s.

Opdracht

Je hebt vijftien minuten de tijd om je voor te bereiden op het gesprek. Het gesprek zal tevens vijftien minuten duren. Je tegenspeler kan zowel een man als een vrouw zijn.

Veel succes!

 

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.