Selectie assessment

Wat is een selectieassessment?

Een selectieassessment resulteert in een valide voorspelling of je geschikt bent voor een functie. Hierbij gaat het niet alleen om opleiding en ervaring, maar ook om competenties die voor de functie van belang zijn. Denk daarbij aan je politieke en bestuurlijke sensitiviteit, je overtuigingskracht of je samenwerkingsgerichtheid. Behalve een geschiktheidsadvies voor de functie onderzoeken we ook wat jouw kwaliteiten zijn en hoe jij je volgens ons het beste verder kunt ontwikkelen, passend bij wie jij bent, binnen of buiten de functie.

selectieassessment - hrd groep

Aanpak selectieassessment

Voorafgaand aan het assessment voeren wij een uitgebreid intake gesprek met de opdrachtgever om een volledig beeld te vormen van de functie en de context waarbinnen de functionaris opereert. Dit is meestal een leidinggevende of iemand van HR. De uitkomsten van de intake vertalen we naar functie competenties. Deze vormen de meetlat waarlangs we het assessment inrichten.

Een selectieassessment kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • een persoonlijkheidsonderzoek
  • cognitieve capaciteitentests
  • een interview met een psycholoog
  • rollenspelen met een acteur
  • een praktijkcasus
  • een analyse opdracht
  • een planningsoefening
  • een schrijfopdracht

De online vragenlijsten maak je thuis. Het interactieve gedeelte duurt ongeveer een dagdeel en vindt plaats bij ons op kantoor of op een andere locatie. De resultaten en het advies bespreken wij uitgebreid met je na en koppelen we in een rapport aan je terug. Pas na jouw akkoord sturen we je rapport door naar de opdrachtgever.

Heb je vragen of wil je meer informatie over ons selectieassessment?

Neem contact op

Wij bieden verschillende soorten assessments, waarbij elk assessment maatwerk is.

Overzicht assessmentprogramma’s

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.