‘De combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid, dat werkt heel goed voor mij.’

13 september 2023
‘De combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid, dat werkt heel goed voor mij.’

‘De combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid, dat werkt heel goed voor mij.’

Tien jaar geleden begon Coen als stagiair bij HRD Groep. Inmiddels is deze wereldreiziger een ervaren freelance trainer en innovatiepsycholoog. In deze blog vertelt Coen Bavinck, associate trainer bij HRD Groep, wat werken in het team van HRD Groep zo bijzonder maakt en wat hij doet als hij niet druk bezig is met mensen trainen.

Model van duurzame gedragsverandering 

In 2013 ben ik bij HRD Groep begonnen, toen ik op zoek was naar een stageadres voor mijn bachelor Psychologie en Sociologie. Eigenlijk was ik te laat om nog iets te regelen, maar gelukkig kon ik via via nog bij HRD Groep terecht. Een prachtige ervaring en een mooie club mensen. Tijdens mijn stage kreeg ik de kans om mee te kijken met trainingen en ik deed onderzoek naar duurzame gedragsverandering. Na mijn stage ben ik naast mijn studie bij HRD Groep blijven werken en heb ik het model van duurzame gedragsverandering verder ontwikkeld. Hierbij lag de focus op het inspelen op vaardigheden en competenties, maar ook op de impact van motivatie, een veilige werksfeer en het vergroten van zelfvertrouwen. Het model waar ik aan heb gewerkt, wordt nog steeds gebruikt bij het ontwerpen van trajecten. Na het behalen van mijn masterdiploma ben ik fulltime in dienst getreden bij HRD Groep als trainer.

Vrijheid en verantwoordelijkheid 

Vanaf dag één vond ik het geweldig bij HRD Groep. Het is een klein team waar iedereen elkaar goed kent. Het voelt bijna als familie. Wat ik ook erg waardeer, is de vrijheid en het vertrouwen dat  je hier krijgt. Zelfs als stagiair en junior trainer heb ik dat al ervaren. In het begin keek ik een paar keer mee met trainingen, maar al snel kreeg ik de kans om het zelf te doen. Na een paar maanden dacht ik dat bepaalde dingen wel wat beter konden. Ik kreeg alle ruimte om daarmee te experimenteren en dingen uit te proberen. Die combinatie van een familiale sfeer en de vrijheid en verantwoordelijkheid om dingen te doen en uit te proberen, dat werkt heel goed voor mij.

Wereldreis

In 2019 ben ik voor een jaar op wereldreis gegaan. Onze reis bracht ons over land langs de historische Zijderoutes, van Amsterdam naar Hong Kong. Ook hebben we prachtige avonturen beleefd in Latijns Amerika. In oktober waren we in China, nét voordat het land op slot ging door het coronavirus. We kwamen terug in Nederland op de dag dat het eerste coronageval hier bekend werd. Wij waren het gelukkig niet!

Associate trainer 

Begin 2022 keerde ik terug naar HRD Groep, maar nu als associate trainer. Daarnaast startte ik mijn eigen bedrijf, Unmapped. Met Unmapped help ik ondernemers en andere professionals om effectiever te innoveren en te veranderen. Als innovatiepsycholoog ondersteun ik mensen bij het ontwikkelen van creatieve ideeën, het maken van prototypes, experimenteren en pivoteren. Ik heb de kennis die ik heb opgedaan bij HRD Groep meegenomen naar mijn eigen bedrijf, maar focus met Unmapped volledig op innovatie. Daarnaast ben ik bezig om een online platform op te richten waar mensen die bezorgd zijn over de problemen in de wereld – denk aan de klimaatcrisis, groeiende ongelijkheid, of de toenemende prestatiedruk – samen leren om hun frustratie om te zetten in concrete actie: de School of Rule Breaking

Verslaafd aan drummen

Tijdens de coronatijd ben ik begonnen met drummen, iets wat ik al lange tijd wilde doen, maar waar ik steeds niet aan toe kwam. Omdat er tijdens de lockdownperiode weinig andere activiteiten mogelijk waren, besloot ik eindelijk de stap te zetten. Vanaf de eerste drumsessie was ik meteen verslaafd. Na een paar maanden heb ik een elektronisch drumstel aangeschaft en nu volg ik wekelijks drumlessen. Naast drummen hou ik ook van reizen. Dat staat op dit moment alleen een beetje op een laag pitje, omdat ik in oktober vorig jaar vader ben geworden. Maar ik weet zeker dat dat weer helemaal goed gaat komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over duurzame gedragsverandering? Download dan hier ons whitepaper ‘Vijf sleutels tot duurzame gedragsverandering’. Wil jij nu al aan de slag met duurzame gedragsverandering binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Mail naar info@hrdgroep.nl of bel ons op 030 69 111 38.

Bekijk ons complete trainingsaanbod

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.