‘Als zzp’er voel ik me ook echt onderdeel van het team’

2 februari 2023
‘Als zzp’er voel ik me ook echt onderdeel van het team’

‘Als zzp’er voel ik me ook echt onderdeel van het team’

Nancy van Etten is zelfstandig trainer, coach, tekstschrijver en redacteur. Ze werkt al een aantal jaar voor HRD Groep als associate trainer. In deze blog vertelt Nancy waarom samenwerken met HRD Groep zo leuk is en waarom ze zich als zzp’er zo gewaardeerd voelt.

Meer impact maken met teksten

Ik heb Algemene Letteren gestudeerd en al sinds mijn 25e werk ik als schrijftrainer. Ik doe zelf ook schrijf- en redactiewerk, maar mensen trainen, daar ligt echt mijn hart. In een ver verleden werkte ik al samen met Jos Huijser en Remco Hendrikse. Op een gegeven moment scheidden onze wegen, maar toen Jos in 2006 HRD Groep oprichtte, kruisten onze wegen opnieuw. Ik accepteerde een leuke opdracht als trainer schriftelijke vaardigheden voor HRD Groep. Later volgde een langdurig traject bij een aantal overheidsorganen, waaronder de Belastingdienst. Mooie opdrachten, want door mensen de juiste handvatten te geven, kunnen ze veel meer impact maken met hun teksten. En als het dan voor de overheid is, en je kunt bijdragen aan helderder communicatie, dan vind ik dat extra waardevol.

Het moet om de inhoud gaan

HRD Groep is een prettige partner om mee samen te werken. We delen dezelfde visie: het moet om de inhoud gaan. Je moet echt iets toe te voegen hebben als je een training geeft, en niet zomaar een mooi verhaal presenteren. Wat ik ook heel fijn vind, is dat je hier veel vertrouwen krijgt als zzp’er. Ik onderhoud zelfstandig de contacten met opdrachtgevers en hoef niet voor elk wissewasje verantwoording af te leggen, integendeel. Maar als er iets is, word je wel gesteund. Dat geldt voor alle zzp’ers waarmee HRD Groep werkt, we zijn zelfstandig, maar voelen ons absoluut onderdeel van het team. De samenwerking is op basis van gelijkwaardigheid en openheid, zoals je hoopt dat een leidinggevende met je omgaat als je in loondienst bent.

Brainstormen

Op dit moment is het contact even iets minder intensief. Zo werkt dat nu eenmaal, soms stopt een bepaalde opdracht, maar dan komt er wel weer iets nieuws voor in de plaats. We zijn op dit moment met elkaar aan het brainstormen over hoe we de samenwerking vorm kunnen geven. Zo is bijvoorbeeld het plan om meer open trainingen te gaan geven, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken.

Vriendschappelijk en professioneel

Marja schreef het al in haar blog, bij HRD Groep gaat het echt om de mens. Dat is niet alleen naar medewerkers en zzp’ers, maar ook naar opdrachtgevers en deelnemers. Hier vind je geen accountmanagers die voortdurend op jacht zijn naar meer omzet. Er is altijd sprake van een vriendschappelijke verhouding, die nooit ten koste gaat van de professionaliteit. Die combinatie is fijn. Zo organiseert HRD Groep regelmatig het HRD Café, een bijeenkomst voor zzp’ers en eigen medewerkers over uiteenlopende onderwerpen. Dat kan gaan over systemisch denken, opstellingen, over van alles. Iemand van het eigen team organiseert het of een zzp’er krijgt het podium. We doen dan eerst een klein uurtje theorie, het liefst interactief, en dan een afsluitende borrel. Dat is heel gezellig.

Meer weten?

Mijn collega’s en ik denken graag mee over hoe jij nóg betere teksten kunt schrijven. Loop je vast bij het schrijven? Wil je weten wat jouw sterke punten zijn en waarop je kunt letten? Of wil je met je team aan de slag met jullie teksten? Neem gerust contact met ons op. Wij ondersteunen je op een positieve manier, zijn oordeelvrij en benaderen je vanuit oprechte nieuwsgierigheid. Onze aanpak is concreet, toepassingsgericht en meetbaar. Meer weten over de mogelijkheden of sparren over jouw vraag? Stuur ons gewoon een berichtje.

Bekijk ons complete trainingsaanbod

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.