‘Het gaat hier echt om de mens, dat is geen loze kreet’

7 december 2022
‘Het gaat hier echt om de mens, dat is geen loze kreet’

‘Het gaat hier echt om de mens, dat is geen loze kreet’

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Marja Busser in dienst kwam bij HRD Groep. Als officemanager en administratief talent ondersteunt zij het managementteam waar dat nodig is. In deze blog vertelt Marja wat werken bij HRD Groep zo leuk maakt en hoe zij dagelijks ervaart wat de missie van het bedrijf in de praktijk inhoudt.

Club psychologen

Ruim negen jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe baan. Als moeder van vier kinderen wilde ik graag parttime werken en dat was niet echt eenvoudig. Via via kwam ik bij HRD Groep terecht. Ik was een klein beetje terughoudend. Ik had ervaring als managementassistent opgedaan in de vliegtuig-, automobiel- en drankindustrie en wist niet goed wat ik van zo’n club psychologen kon verwachten. Die terughoudendheid was ik in no time kwijt. Wát is het leuk om hier te werken!

Kopje koffie

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat Jos Huijser, de oprichter van HRD Groep, me uitnodigde voor een kop koffie. Ik dacht: Oh jee, wat heb ik fout gedaan? Maar ik had helemaal niets fout gedaan, het was puur oprechte interesse. Hij wilde weten wat me bezighield, of ik de baan goed kon combineren met mijn thuissituatie en of ik nog ideeën had voor verbetering. Dat is HRD Groep. We vertellen opdrachtgevers dat mensen met hun kennis en kunde het grootste kapitaal van hun organisatie zijn. Dat is geen loze kreet, dat is ook hoe onze medewerkers worden benaderd. Het gaat hier echt om de mens, er wordt geluisterd naar wat je nodig hebt en je eerlijke mening wordt op prijs gesteld. Ik ben niet de enige die dat zo ervaart, ik hoor het ook van mijn collega’s.

Flexibel

Toen ik hier als officemanager begon in 2013 was de organisatie nog een stuk kleiner. Ik verstuurde toen ook bijvoorbeeld de assessment-rapporten, inmiddels is daar een aparte afdeling voor. Ik ben nu officemanager en daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de inkomende en uitgaande administratie. Maar heel strikt zijn we hier niet, iedereen is even flexibel. Als collega’s tijdens een training of assessment ergens tegenaanlopen, denken we allemaal mee. Ook mijn mening wordt gevraagd bij intervisies en dergelijke. Eens in de zoveel tijd organiseren we een HRD Café, dan nodigen we interessante sprekers uit. Dat zijn inspirerende bijeenkomsten waarbij we ook de freelancers uitnodigen die voor ons werken. Die horen er ook gewoon bij. Dat groepsgevoel en die betrokkenheid is echt heel bijzonder.

Hockeygek

Ik ben een echte hockeygek. Als ik niet werk ben ik vaak op het hockeyveld te vinden. Afgelopen oktober deed ik mee met het WK Hockey 55+ in Kaapstad. Heel bijzonder! Ook dan is HRD Groep heel geïnteresseerd en flexibel en ze sponsoren ons al jaren. Waar teamgenoten hun vrije dagen moeten inleveren om mee te kunnen doen, krijg ik vrij baan. Collega’s vinden het alleen maar supergaaf dat ik daaraan meedoe en zijn heel trots. Mooi toch?!

Meer weten?

Onze team- en organisatiecoaches zijn in staat een frisse blik op de situatie te werpen. Bevindt je team zich in een impasse, hebben jullie last van een negatieve onderstroom of is het lastig om jullie eigen weg te vinden in een organisatieverandering? Schakel dan gerust een van onze coaches in. Wij ondersteunen je positief, zijn oordeelvrij en benaderen je vanuit oprechte nieuwsgierigheid. Onze aanpak is concreet, toepassingsgericht en meetbaar. Meer weten over de mogelijkheden of sparren over jouw vraag? Stuur ons gewoon een berichtje.

Bekijk ons complete trainingsaanbod

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.