Een terugblik op een zilver 2022

21 december 2022
Een terugblik op een zilver 2022

Een terugblik op een zilver 2022

Aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te blikken. 2022 was een roerig jaar, maar hopelijk heeft het je op persoonlijk en professioneel vlak ook momenten van groei en ontwikkeling gebracht. In deze blog deelt Lot van Brakel, onze directeur, trainer en coach, hoe wij het afgelopen jaar hebben ervaren.

Koorddansen

2022 was opnieuw een roerig jaar. Het lijkt al bijna geschiedenis, maar het was echt pas afgelopen januari dat het aantal gevallen van COVID-19 wereldwijd de 300 miljoen overschreed. Gelukkig mogen we alweer een tijdje weer gewoon op kantoor werken, maar na zo’n lange periode koorddansen – niet naar kantoor, wel naar kantoor, oh nee, toch niet naar kantoor – was het echt even wennen. Ook aan het soort aanvragen dat we binnenkregen, merkten we dat we het fysiek samenwerken een beetje waren verleerd. We weten inmiddels allemaal hoe we ons moeten gedragen in online meetings, maar hoe maak je ook alweer gewoon een praatje bij het koffiezetapparaat? Wat moet je in hemelsnaam aantrekken nu collega’s ook de onderste helft van je outfit zien? En is het het beeldscherm waardoor die ene collega wat dikker lijkt, of zijn het de coronakilo’s? Een goede training waarin de verschillen in communicatiestijlen duidelijk worden en waarin je als team – weer – leert hoe je effectief samenwerkt en elkaars talenten versterkt, kan heel goed werken om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Opzetten eigen trainingsacteurspool

In februari zetten wij onze eigen trainingsacteurspool op. Waar dat van toegevoegde waarde is, werken wij altijd al met trainingsacteurs. Dat maakt het makkelijker voor cursisten om de theorie te vertalen naar de eigen praktijk en nieuwe vaardigheden te oefenen. In plaats van acteurs in te huren via een bureau, hebben we nu onze eigen pool met trainingsacteurs. Aan het begin van jaar rolden we een speciaal platform voor tolken uit. Dit platform is heel goed ontvangen door onze tolken. Wat tolken aanspreekt aan deze opzet is dat zij op een laagdrempelige en veilige manier aan de slag kunnen met een gevoelig onderwerp als integriteit. Ze vinden het interessant te merken dat integriteit een talent is en dat iedereen zich daarin kan ontwikkelen. Wanneer deelnemers voorafgaand aan de online modules ook het integriteitsassessment maken, ontvangen ze een leertraject dat nog beter bij ze past.

Eigen ontwikkeling monitoren op een centrale plek

Ook zijn we begonnen met de ontwikkeling van onze eigen portal om zo onze kennis zelf online aan te kunnen gaan bieden en online assessments af te kunnen nemen. We hopen de bouw van deze portal begin 2023 af te ronden. Met deze centrale portal kunnen deelnemers altijd op dezelfde plek terecht voor hun ontwikkelprogramma’s, of het nu een assessment, een medewerkerstevredenheidsonderzoek of iets anders is. Een prachtig platform om bijvoorbeeld je eigen ontwikkeling te monitoren of om feedback bij anderen op te halen.

Zilver voor HRD Groep

Op 8 december wonnen wij zilver! We eindigden op de tweede plaats in de publicatie van de Management Team 1000 in de categorie ‘Beste bedrijf van Nederland in de sector HR-assessment op het aspect Excellente uitvoering’. Wat een prachtige manier om het jaar af te sluiten. In 2021 waren we al zo trots als een pauw toen we de negende plaats haalden, dus je kunt je voorstellen dat we nu echt megatrots zijn. We kunnen met recht wat kurken laten knallen aan het eind van dit jaar.

Nieuwe kansen voor 2023

Wij verheugen ons enorm op 2023 met hopelijk volop nieuwe kansen en misschien wel een gouden randje. We zijn benieuwd welke volgende stap jij jouw organisatie toewenst? Wat die stap ook mag zijn, wij hopen van harte dat we je mogen vergezellen tijdens je reis.

We wensen iedereen een mooi eindejaar en een goed begin van het nieuwe!

Bekijk ons complete trainingsaanbod

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.