Column

Ik heb werkgeluk

8 november 2018
nieuws - column - ik heb werkgeluk - hrd groep

Geluk op de werkvloer

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan, het is deze week de week van het werkgeluk. Ik zie verschillende artikelen langs komen over hoe belangrijk het is om te investeren in geluk op de werkvloer. Gelukkige medewerkers inspireren elkaar en hebben een hoge productiviteit. Het zorgt voor hogere klanttevredenheid, lager ziekteverzuim, innovatieve ideeën en ga zo maar door.

Nu heb ik het geluk om aan het werk te zijn bij een heel leuk bedrijf. Ik word gewaardeerd, krijg de ruimte om fouten te maken, en er wordt geïnvesteerd in mij zodat ik als professional kan groeien. Ik krijg vertrouwen, kan zelf invloed uitoefenen op wat ik doe en niet geheel onbelangrijk als kers op de taart. heb ik ook nog leuke collega’s. Een droombaan voor mij, waar ik gelukkig van wordt.
Dus je zou kunnen zeggen ‘ik heb werkgeluk’, maar ik zou hier aan toe willen voegen dat ik geluk heb dat ik werk heb. Ondanks dat de werkloosheidcijfers laag zijn, kom ik tijdens een van onze opdrachten mensen tegen die geen baan hebben en zich een slag in de rondte solliciteren. Mijn opdracht is om ze te helpen bij het solliciteren. De vragen verschillen van ‘Wat moet er op mijn CV?’ tot aan ‘Hoe kan ik beter netwerken?’ Iedere keer ga ik met een gelukkig gevoel weg, omdat ik daadwerkelijk kan bijdragen aan iemands leven. En ik besef me iedere keer weer als ik geweest ben dat ik bof met mijn werk en werkgever.
Dus mooi de week van het werkgeluk en laten we daarbij ook stilstaan bij het geluk van het werk hebben.

Deze column is geschreven door onze Human Capital Expert Lot van Brakel.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.