‘Bij HRD Groep word je echt gezien, dat voel je aan alles’

15 maart 2023
‘Bij HRD Groep word je echt gezien, dat voel je aan alles’

‘Bij HRD Groep word je echt gezien, dat voel je aan alles’

Vier jaar geleden begon Maartje Peters bij HRD Groep als stagiair. Inmiddels is ze vast onderdeel van het team. Als medior assessment-psycholoog neemt Maartje verschillende assessments af, zoals ontwikkel-, selectie- en loopbaanassessments. In deze blog vertelt Maartje waarom ze bij HRD Groep zo goed op haar plek zit en wat werken bij HRD Groep bijzonder maakt.

Warm bad

Vanuit mijn master Arbeids- en Organisatiepsychologie kwam ik vier jaar geleden als stagiair bij HRD Groep terecht. Ik was bewust op zoek naar een wat kleinere organisatie, zodat ik op verschillende vlakken mee kon kijken. Toen ik hier de eerste keer binnenkwam voor mijn sollicitatiegesprek, voelde het al meteen als een warm bad. Het ging echt over mij, over wie ik ben als persoon en wat ik wilde leren.

Mensen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling

De insteek van mijn stage was vrij breed, maar ik had al snel door dat ik assessments het meest interessant vind. Dat zit ‘m vooral in het individuele contact, het echt proberen te begrijpen van hoe mensen in elkaar zitten en waar hun gedrag vandaan komt. Met een assessment zet je mensen in hun kracht door hun talenten te zien en te benoemen. Door hun ontwikkelpunten in kaart te brengen, help je ze een stapje verder in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat contact in combinatie met het zorgvuldig analyseren en verwerken van de testresultaten en observaties tot een rapport geeft mij veel voldoening. Wat ik heel bijzonder vind, is dat ik tijdens mijn stage vrij snel de verantwoordelijkheid kreeg voor het uitvoeren van online assessments. Dat was een veilige manier om me verder te verdiepen in het vak. Ik voelde me dan ook al tijdens de stage een volwaardig lid van het HRD-team. Ik heb veel geleerd van mijn leidinggevende, Cynthia van der Ent. Zij heeft enorm veel ervaring als senior assessmentpsycholoog en ik kan dan ook nog steeds vol bewondering met haar meekijken. Nadat ik afstudeerde in arbeids- en organisatiepsychologie werd ik gevraagd om te blijven bij HRD Groep. Dat hoefden ze me maar één keer te vragen natuurlijk. Dit is mijn eerste ‘grotemensenbaan’ en ik had niet gedacht dat het zo leuk kon zijn! Ik ben dankbaar dat ik direct op zo’n fijne plek terecht ben gekomen.

Stapje voor stapje naar zelfstandig assessmentpsycholoog

Cynthia heeft mij, samen met een collega, intern opgeleid tot assessmentpsycholoog. Dat was een zesdaagse opleiding waarin we helemaal werden ondergedompeld in de wereld van assessments. Hoe doe je een intake bij een organisatie, hoe haal je het meest uit een interview, hoe ga je om met praktijksimulaties? Ik heb veel schaduwrapporten geschreven en mocht stapje voor stapje interviews overnemen. Na een jaar als assessmentpsycholoog deed ik mijn eerste zelfstandige – offline – assessment. Tijdens de opleiding leer je de theorie, maar de praktijk heb ik geleerd bij HRD Groep. Dat heeft me als persoon erg doen groeien. Ik help anderen in hun persoonlijke ontwikkeling, maar dat is ook wat ik bij HRD Groep intern ervaar. Elk jaar worden nieuwe persoonlijke ontwikkeldoelen opgesteld. Je krijgt ook echt de ruimte om daaraan te werken. Zo ben ik naar een coach geweest, heb mijn RealDrives-certificaat en titel als NIP-psycholoog gehaald.

Spanning wegnemen

Veel mensen hebben met spanning te maken voor een assessment. Het is natuurlijk in hun eigen en in ons belang dat ze zo ontspannen mogelijk de assessmentdag doorlopen. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dan ook als iemand zegt dat ik hem – of haar – op z’n gemak heb laten voelen. Daar steek ik veel energie in, al direct bij binnenkomst. Als een kandidaat zich gezien voelt door mij en mooie, concrete handvatten heeft gekregen om verder te werken aan de persoonlijke groei, daar doe ik het voor!

Juiste mensen op de juiste plek krijgen

Ik word elke dag weer blij van het werk dat ik doe en de mensen om me heen. Hier heb je altijd het gevoel dat we het samen doen. Dat gun ik iedereen. Werk neemt een groot deel van ons leven in; het is daarom essentieel dat dat goed voelt. Hoe mooi dat ik daaraan kan bijdragen door de juiste personen op de juiste plek binnen organisaties te krijgen? Mijn droom is om steeds beter te worden in het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Dat zou ik op termijn graag in een leidinggevende rol doen. Mensen en hun ontwikkeling zullen bij mij altijd centraal blijven staan.

Ruimte en flexibiliteit

Bij HRD Groep word je echt gezien, dat voel je aan alles. Zo ben ik bijvoorbeeld een ochtendmens. Als ik een rapport moet schrijven, doe ik dat het liefst in de ochtend. Die vrijheid krijg ik. Ook met vrije dagen wordt flexibel omgegaan. Je wordt gestimuleerd om vakantiedagen op te nemen en even goed op te laden. Zelfstandig dingen oppakken en fouten maken – en herstellen natuurlijk –, die ruimte is er. Tegelijkertijd zijn de lijntjes kort en weten we elkaar gemakkelijk te vinden om even te sparren of gewoon voor een kop koffie.

Perspectief verbreden

Sociale contacten zijn heel belangrijk voor me, goede gesprekken met vrienden, lekker samen sporten. Ik zit vol energie en om die kwijt te raken, volleybal ik vier dagen per week. Ik zit ook in het bestuur van de club. Het is heel boeiend om achter de schermen mee te krijgen hoe een vereniging in elkaar zit. Daarnaast heb ik veel behoefte aan avontuur: bergbeklimmen, kamperen of op een andere manier de natuur in, gelukkiger kun je me niet maken. Ik ga graag op reis, op zoek naar nieuwe culturen en mensen. Ja, in beweging blijven en mijn perspectief verbreden, daar word ik gelukkig van.

Geïnspireerd?

Onze assessments zijn digitaal waar het kan en ambachtelijk waar persoonlijke diepgang nodig is. Iedere assessmentvraag is uniek, daarom is een assessment altijd maatwerk. Benieuwd of een assessment jouw organisatie verder kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We maken graag een voorstel op maat.

Bekijk ons complete trainingsaanbod

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.