Publicaties over de ondernemingsraad

Onze publicaties over de or

  Met onze publicaties over de ondernemingsraad (or) geven we inzicht en praktische handvatten om de or en medezeggenschap in een organisatie vorm te geven. Een or heeft een uniek perspectief om organisatieontwikkeling te stimuleren. Als deze wordt benut wordt medezeggenschap de mooiste rol die er is: een manier om medewerkers en managers positief te betrekken bij de organisatie.

  Bekijk de korte omschrijving van onze uitgaven hieronder en vraag ze gratis aan!

  publicaties ondernermingsraad hrd groep

  Vraag gratis aan!

  De or als adviseur. Van traditioneel naar modern or-advies

  Het snel kunnen inspelen op veranderingen is niet alleen belangrijk voor bestuurders en de werknemers. Ook de ondernemingsraad moet een flinke duit in het zakje doen om het noodzakelijke succes te kunnen boeken! De invulling van die rol komt met name tot uiting in adviestrajecten. Iedere fase van het adviestraject – van contact naar contract, onderzoek, analyse, uitvoering en reflectie – komt in deze publicatie aan bod. Voor iedere fase krijgt je uitgebreide tips en voorbeelden uit de praktijk.

  Startende or. Van sterke start tot strategische invloed.

  Een ondernemingsraad (or) die goed wil functioneren, moet daarin flink investeren. Dat geldt niet alleen voor de allereerste or van een organisatie die alles zelf moet ontdekken, maar ook voor een nieuw gekozen or die een zittende or opvolgt. Die investering beslaat verschillende terreinen. Dit publicatie geeft de nodige handvatten om als nieuwe or goed uit de startblokken te komen én om invloed uit te kunnen oefenen op strategisch niveau.

  Or’s hebben bij het woord ‘debat’ vaak de associatie met herrie in de hut. In een goed debat echter, kun je een meningsverschil hebben met iemand zonder dat het overslaat op de relatie. In deze publicatie lees je, hoe je in die richting beweegt, hoe je een debat inhoudelijk, open en verbindend aan gaat. Én wanneer je het inzet.

  Inschrijven nieuwsbrief

  * verplicht

  We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.