‘HRD Groep levert kwaliteit, heeft kennis van zaken en is flexibel’

31 januari 2024
‘HRD Groep staat voor kwaliteit, kennis en flexibiliteit'

‘HRD Groep levert kwaliteit, heeft kennis van zaken en is flexibel’

Natuur & Milieu is een milieuorganisatie die werkt aan duurzame oplossingen voor een groener Nederland. Mudi Allah Rakha is, als Directeur Bedrijfsvoering, onder andere verantwoordelijk voor het verbeteren en onderhouden van de interne processen van Natuur en Milieu. In die hoedanigheid ondersteunt hij de leidinggevenden om het beste uit hun teams te halen. In een dynamische werkomgeving als die van Natuur & Milieu kan hij daar de hulp van HRD Groep goed bij gebruiken. In dit artikel vertelt Mudi waarom hij zo enthousiast is over de samenwerking met HRD Groep.

Persoonlijke en professionele groei

Onze stichting kent een turbulente werkomgeving. Dit vraagt veel daadkracht en flexibiliteit van onze medewerkers, maar het vereist ook dat we optimaal samenwerken, wat een lastige combinatie kan zijn. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk enorm enthousiast en gedreven om de klimaatproblematiek aan te pakken. Wij hoeven dus bij onze collega’s nooit op het gaspedaal te drukken. Integendeel, af en toe moeten we even stevig op de rem trappen. Dan zeg ik: ‘Mensen, rustig aan, een acht is ook een prachtig cijfer!’ Kortom, we hebben te maken met perfectionistische mensen, die de lat voor zichzelf flink hoog leggen. Dat betekent ook dat ze moeten kunnen vertrouwen op hun eigen capaciteiten en prestaties, en niet het gevoel moeten hebben dat ze falen. Daarom hebben wij HRD Groep benaderd. Zij verzorgen assessments voor ons, gericht op instroom, doorstroom én ontwikkeling, maar ook trainingen, workshops en individuele coaching. De diensten van HRD Groep zijn speciaal ontworpen om onze medewerkers en leidinggevenden te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei.

Leiderschapstraining

Zo wilden we een aantal jaar geleden onze programmaleiders stimuleren om zelfstandiger te opereren en minder afhankelijk te zijn van het managementteam. We zijn in gesprek gegaan met HRD Groep, en zij hebben een leiderschapstraining voor ons ontwikkeld. Nu alle programmaleiders deze training hebben gevolgd, kunnen ze makkelijker beslissingen nemen zonder inbreng van het managementteam. Zo kunnen we als organisatie effectiever inspelen op de snelle veranderingen waar we mee te maken hebben.

Van crisis terug naar een gezonde werkomgeving

Maar HRD Groep helpt ons ook bij andere uitdagingen. Zo kwam het eens voor dat een compleet team geen vertrouwen meer had in de leidinggevende. Als het om één persoon gaat, is het aan de leidinggevende om het op te lossen. Maar als een compleet team zich uitspreekt, is dat een ander verhaal. Toen hebben we ook HRD Groep ingeschakeld. Cynthia van der Ent, teamcoach en assessment-psycholoog bij HRD Groep, heeft toen onafhankelijke gesprekken gevoerd met elk teamlid. Gelukkig bleek dat de situatie nog goed te redden was. HRD Groep heeft een ontwikkeltraject uitgestippeld voor zowel de leidinggevende als de teamleden. Nu is er weer sprake van een gezonde werkomgeving waarin iedereen fijn functioneert.

Kwaliteit, kennis van zaken en flexibiliteit

De samenwerking met HRD Groep ervaren wij als heel prettig. Ten eerste leveren ze kwaliteit, wat voor ons zeer belangrijk is. Ten tweede hebben ze grondige kennis van zaken en de juiste expertise. Niet iedereen is in staat om onze hoogopgeleide mensen effectief te helpen, maar HRD Groep kan dat echt goed. Ten derde waardeer ik hun flexibiliteit enorm. Het is niet zo dat zij een advies uitbrengen en dat wij dat dan maar blindelings moeten volgen. Natuurlijk staan sommige dingen vast, maar er is altijd ruimte voor dialoog en aanpassing.

Meer weten?

Benieuwd naar wat Natuur & Milieu doet? Check hun website. Wil je weten hoe we jouw organisatie kunnen helpen met de ontwikkeling van je mensen en teams? Wij vertellen je graag hoe wij talenten en ontwikkelpotentieel inzichtelijk maken en vaardigheden, werkgeluk en attitude ontwikkelen bij je medewerkers. Neem contact met ons op via info@hrdgroep.nl of bel naar 030-6911138.

Nog geen concrete vraag, maar mogen we je wel blijven inspireren? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

Bekijk ons complete trainingsaanbod

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.