Training en coaching voor werkzoekenden

8 november 2018
case - training en coaching voor werkzoekenden - hrd groep

Vraag

Werkeloosheid is een aandachtspunt van elke gemeente. Maar werkeloosheid is het grootste probleem voor de burger die er mee te maken heeft. Één van onze klanten, een middelgrote gemeente, trok voor deze burgers bij ons aan de bel. Zij gunden deze mensen begeleiding, training en coaching om uit deze gecompliceerde situatie te komen en daarnaast wilden zij uiteraard de werkloosheidcijfers terugbrengen. De doelgroep is zeer heterogeen en daarom vroegen zij ons een succesvol begeleidingstraject te ontwikkelen om iedereen weer snel aan een baan te helpen.

Aanpak

We hebben een tien weken opleidingstraject ontwikkeld. In deze tien weken komen alle thema’s voorbij die belangrijk zijn in een sollicitatieprocedure. Het cv, de brief, een netwerkgesprek, een sollicitatiegesprek, een telefoongesprek, etc. We werken met trainers die zéér flexibel kunnen trainen. Elke week kijken en luisteren zij met aandacht naar de deelnemers en coachen en trainen ze hen op individueel niveau. Dit is nodig omdat er extreme verschillen zijn in leeftijd, ervaring en opleidingsniveau. Daarnaast zochten we ook de samenwerking op met de gemeente. Wij zorgen voor de juiste vaardigheden bij de deelnemers en de jobcoaches van de gemeente zoeken kansen en mogelijkheden om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Resultaat

We hebben mensen meer autonomie, zelfstandigheid en zelfredzaamheid gegeven. De reacties zijn zeer positief. Deelnemers die mailden omdat ze een baan hadden gevonden, en ons persoonlijk wilde bedanken. Maar ook deelnemers die ons bedankten voor de aandacht, het luisterend oor en de respectvolle manier waarop we hen behandelden. Ze voelden dat wij hen in hun kracht zetten en dit gaf hen een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.