Ondernemingsraad

Blog
blog - Hoe benut je de meerwaarde van de or - hrd groep

Hoe benut je de meerwaarde van de or?

28 juni 2021

Hr-professionals en leidinggevenden vinden hun ondernemingsraad vaak een noodzakelijk kwaad. Maar met een duidelijke visie, afspraken over faciliteiten en heldere verwachtingen van elkaar levert de or veel meer op.

Blog
vergaderen grote groep - hrd groep

In 3 dagen een jaarsalaris verdienen?

24 april 2019

In twee artikelen legt René uit welke nieuwe rechten de or heeft gekregen op belonen na een stemming in de Tweede Kamer op 1 april 2019. In dit eerste artikel leg ik uit hoe het adviesrecht van de or van beursgenoteerde bedrijven is veranderd.

Publicatie
publicatie - startende ondernemingsraad - hrd groep

Startende or – Van sterke start tot strategische invloed

27 maart 2019

Het boek ‘Van sterke start tot strategische invloed’ geeft je in overzichtelijke stappen praktische handvatten om als nieuwe or goed uit de startblokken te komen én invloed uit te oefenen op strategisch niveau.

Publicatie
man en vrouw overleg - hrd groep

Or klankbord van bestuurder

25 maart 2019

Veel bestuurders snakken naar een or als klankbord. Als je deze rol inbouwt in het or-werk, merk je dat invloed van de or op inhoud en waarde aanzienlijk toeneemt. Maar waar begin je? René en Stef helpen je op weg.

Publicatie
publicatie - In gesprek over beloningsverschillen - hrd groep

In gesprek over beloningsverschillen, hoe pak je dat aan?

3 februari 2019

Sinds 1 januari 2019 zijn organisaties verplicht om één maal per jaar in gesprek te gaan over beloningsverschillen in een organisatie. Hoe pak je dat aan? René geeft je tips.

Blog
publicatie - op weg naar een lerende medezeggenschap - hrd groep

Van traditioneel naar modern OR-advies

7 januari 2019

Medezeggenschap moet anders, omdat medezeggenschap letterlijk ‘uit de tijd’ is. Om een zinvolle bijdrage te leveren, moeten we doelen nastreven die passen bij de huidige tijd.

Blog
nieuws - rene van oorschot - medezeggenschap - workshop - hrd groep

Ondernemingsraad to the rescue

15 december 2018

Met nieuwe wetgeving op zak heeft de or niet alleen recht op informatie over beloningen, maar moet dat jaarlijks ook echt op de agenda komen. Nu nog or-en met kennis, netwerk en lef om dit initiatief van de grond te trekken!

Publicatie
nieuws - integriteit meer dan rotte appesl ruimen - hrd groep

Integer gedrag met behulp van de or

14 oktober 2018

Integer gedrag is te beïnvloeden. Twee factoren voorspellen hoe integer iemand zich gedraagt: aanleg en omgeving

Publicatie
1 op 1 overleg - hrd groep

Reorganiseren doe je samen met de or

25 maart 2012

Elke ondernemingsraad benadert een reorganisatie vanuit de actuele situatie: vergelijkt, ziet wat er verandert en waar de schoen wringt. René en Walter schetsen de rollen die een ondernemingsraad bij een reorganisatie kan spelen.

Publicatie
publicatie - or debat - hrd groep

Een or moet durven debatteren

25 maart 2011

Een ondernemingsraad heeft bij het woord ‘debat’ vaak een associatie met heibel in de tent. Maar een goed debat is juist een sportieve woordenwisseling.

Publicatie
publicatie - spreken in het openbaar - or - daan burgman - rene van ooschot - hrd groep

Spreken in het openbaar

25 maart 2009

Veel mensen zien op tegen spreken voor een groot publiek. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Spreken in het openbaar is fundamenteel gericht op het meekrijgen van je luisteraars. Het gaat in essentie om de meest effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.