Mobiliteit en inzetbaarheid medewerkers

3 januari 2019
case - mobiliteit en inzetbaarheid medewerkers - hrd groep

Vraag

Hoe zorg je ervoor dat mensen maximaal op hun nieuwe taak zijn voorbereid? De Belastingdienst is een groot zelfstandig bestuursorgaan, dat altijd in beweging is. Mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers staat hoog in het vaandel. Ook vindt de Belastingdienst het belangrijk dat medewerkers goed uitgerust worden voor hun taak. Iedere medewerker die intern doorgroeit of van buiten aangetrokken wordt, krijgt een opleiding om zich voor te bereiden op het toekomstige werk. Deze opleiding bestaat uit zowel inhoud als uit vaardigheden. HRD Groep traint de medewerkers op hun soft skills.

Aanpak

Wij hebben een op maat gemaakt opleidingstraject ontwikkeld voor vier verschillende functieniveaus. Elke traject bestaat uit vaardigheidsmodules die aansluiten op de situaties die medewerkers in de praktijk tegen komen. De opleidingstrajecten worden ondersteund door e-learning. Deze bevat theoretische en interactieve modules. De deelnemers worden op individueel niveau ondersteund door een persoonlijk ontwikkelplan en een leerverslag. Bij alle contactmomenten in de opleiding betrekken we experts van de Belastingdienst. Deze ervaren medewerkers weten goed de verbinding te leggen tussen wat er in de opleiding behandeld wordt en de praktijk.

Resultaat

Maximaal inzetbare medewerkers, die naast kennis ook qua vaardigheden goed zijn voorbereid op het effectief uitvoeren van hun werk. De deelnemers zijn enthousiast over wat ze leren. Ze voelen zich goed in staat om lastige situaties die ze in de praktijk tegen komen het hoofd te bieden. En wat blijkt: in de praktijk kunnen ze het ook!

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.